Foto: mosfood
Samērā neparasts, taču bezdievīgi gards ābolu pīrāgs, kuram milti teju nav nepieciešami nemaz. Gaisīgs un maigs - pats kūst mutē!

Ciedru riekstu vietā droši var izmantot mandeles - drupinātas vai skaidiņās. Visizcilāk garšo ar Anotonvkas āboliem.

60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

MĪKLAI:60 gmilti70 gcukurs15 gcepamais pulveris4 nelieli skābi āboli2 olas1 ĒKkonjaks90 mlpiens3 ĒKaugu eļļa GLAZŪRAI:5 ĒKciedru rieksti80 gcukurs1 ola2 ĒKbrūnais cukurs

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mīklu - šajā punktā vēlams neimprovizēt, bet izmantot tieši šīs proporcijas.

2

Sajauc 60 g miltu, 70 g cukura un 15 g cepamā pulvera.

3

Divas olas sakuļ ar dakšiņu un pievieno miltu maisījumam.

4

Pielej klāt pienu, visu samaisa.

5

Pievieno augu eļļu un konjaku un visu saputo - ar mikseri vai putojamo slotiņu.

6

Ķeras pie ābolu sagatavošanas - pilnībā nomizo un sagriež ļoti plānās šķēlītēs. Jo plānākas būs ābolu šķēlītes, jo gaisīgāks būs gala rezultāts.

7

Ābolu šķēlītes samaisa ar mīklu. Varētu šķist, ka āboli burtiski uzsūc mīklu. Tā arī jābūt, nesabīsties!

8

Ietauko cepamtrauku un pilda tajā ābolu un mīklas maisījumu.

9

Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 25-30 minūtes.

10

Pīrāgs ir gatavs, kad pataustot tas šķiet stingrs.

11

Kamēr cepas pīrāgs, gatavo glazūru. Vienu olu sajauc ar 80 g cukura. Visu saputo līdz gaišai un gaisīgai masai. Pievieno 3 ēdamkarotes kausēta sviesta un vēlreiz saputo.

12

Kad pīrāgs ir cepies 25-30 minūtes un šķiet gandrīz gatavs, tam pārkaisa ciedru riekstus (vai mandeles) un pārlej ar sagatavoto cukura - olas masu. Pāri kaisa vēl nedaudz brūnā cukura un liek atkal cepeškrāsnī - cep 10-15 minūtes 200 grādos, līdz izveidojusies zeltaini brūna garoziņa.

Saka, ka šo pīrāgu ēd aukstu, tomēr mums vēl ne reizi nav izdevies sagaidīt tā atdzišanu - parasti pazūd no šķīvja vēl karsts - pats kūst uz mēles, turklāt burtiskā nozīmē!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!