Foto: Shutterstock
Vienkāršs un ātri pagatavojams sacepums, kuru ēdīs pat tie, kuri ar biezpienu ir uz "jūs" un, ne tikai ēdīs, bet noteikti pieprasīs papildporciju. Garšīga ideja brīvdienu brokastīm.
40Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

5 ĒKmanna4 ĒKcukurs3 gab.olas500 gbiezpiens200 gsviests šķipsnasāls0.5 TKsoda

Pagatavošana

1

Sajauc sodu ar pāris pilieniem citrona sulas vai etiķa un ļauj izreaģēt.

2

Liek bļodā visas pārējās sastāvdaļas, pievieno sodu un samaisa. Ja ie vēlme, var pievienot rozīnes vai pārbērt sacepumu ar dzērvenēm, smiltsērkšķiem vai citām ogām.

3

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

4

Ja iespējams, ļauj mīklai pastāvēt 20 - 30 minūtes, lai milti varētu uzbriest, bet, ja laika nav, lej sacepuma masu veidnē un liek krāsnī cepties uz aptuveni 20 minūtēm, līdz izveidojas skaisti zeltaina garoziņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!