Foto: Vida Press
Makaroni ar krēmīgu siera mērci un zeltainu Parmezāna garoziņu, papildināti ar atsvaidzinošiem zaļajiem salātiem, piestāv mājīgām ģimenes vakariņām. Īsti vēderprieki gan lieliem, gan maziem!
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

350 gmakaroni2 ĒKrīvmaize2 ĒKparmezāns60 gsviests60 gkviešu milti130 gsiers, rīvēts800 mlpiens naža galssāls1 TKangļu sinepes pēc garšasMuskatrieksts, rīvēts pēc garšasmelnie pipari, malti

Sagatavošana

1

Gatavo mērci. Katliņā izkausē sviestu, tajā iesijā miltus un nedaudz apbrūnina. Maisot pakāpeniski pievieno pienu, pieliek sāli, piparus un muskatriekstu.

2

Nebaidies, ja sākumā mērci samet kunkuļos. Tos, kārtīgi maisot, izšķīdina. Visu maisot vāra aptuveni 5 minūtes, tad pievieno sinepes, iemaisa sieru un ļauj tam izkūst.

3

Izvāra makaronus saskaņā ar instrukciju uz paciņas un nokāš.

4

Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Makaronus liek cepamajā veidnē, parlej ar mērci un samaisa. Sajauc rīvmaizi ar Parmezānu un pārber makaroniem.

5

Liek krāsnī uz aptuveni 30 minūtēm, līdz garoziņa ir zeltaina un mērce burbuļo gar sacepuma maliņām.

Pasniedz ar zaļajiem salātiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!