Pēc aizvadītās nedēļas TV3 muzikālā spēkošanās šova Koru kari 2, kad Žoržs Siksna sarunā ar izklaides portālu Mango izteica negatīvas piezīmes par tautā iemīļoto dziedātāju Ievu Akurāteri (attēlā), daudzi mediji pievērsuši šim notikumam pastiprinātu uzmanību.

Tā kā sabiedrībā šis notikums izraisījis plašu rezonansi, dziedātāja Ieva Akurātere izklaides portālam Mango uzticēja savas pārdomas par notikošo.

"Atceros, ka tad, kad brīnišķīgā un izcilā dziedātāja Nora Bumbiere izšķīrās no sava skatuves un dzīves partnera Viktora Lapčenoka, daži cilvēki sāka viņu pelt un niecināt, un teikt, ka viņa vairs nekoncertē un ka viņai vairs nav balss. Tad Noriņa apbēdināta vienā televīzijas intervijā aizkustinošā veidā taisnojās un stāstīja, ka viņa tomēr regulāri un veiksmīgi koncertē visā Latvijā un ka viņai ir mīlošs vīrs, kurš par viņu rūpējas, un mīļa meitiņa. Vienkārši Noras uzstāšanās tika mazāk filmētas un rādītas TV. Vēlāk, pēc gadiem, kad Nora aizgāja citā saulē, uzreiz visi kā viens atkal atsāka viņu slavēt un publiski dievināt! Uzreiz viņa atkal visiem bija laba! Vai tiešām mūsu sabiedrības locekļi nespēj cienīt un ar godu novērtēt viens otru, kamēr visi ir dzīvi? Vai tiešām "latvietis latvietim latvietis"?!

Padomju Savienības laikā, kad mēs ar Pērkonu sākām aktīvi koncertēt - kad mūs divreiz aizliedza par pretvalstisku darbību, kad notika slavenais Ogres koncerts ar pret padomju genocīdu protestējošo jauniešu sadauzīto vilcienu, kad Juris Podnieks par to uzņēma filmu Vai viegli būt jaunam? - visi apkārtējie komunistu režīma uzmanītāji un cilvēku izpausmju cenzētāji bruka mums virsū, ka mēs neatbilstoši pieņemtajām padomju estrādes normām spēlējam un dziedam, ka tas viss ir slikti un nepieļaujami. Arī Mūzikas akadēmiju (toreizējo Konservatoriju) man komunistu politisko represiju dēļ neļāva oficiāli pabeigt, tikai ļāva neoficiāli izmācīties pilnu vokālo studiju kursu pie docentes Ilgas Tiknuses.

To gadu gaitā man bija tas gods kādā mūzikas festivālā tikties ar Noru Bumbieri. Tas notika Kongresu namā un bija Lieldienas. Viņa bija atnākusi ar pūpola zariņu, un visus mūziķus pēc latviešu svētku tradīcijas iepēra. Arī mani viņa, priecīgi smaidot, iepēra, kad stāvēju aizkulisēs pirms uziešanas uz skatuves, un skaitīja Lieldienu pantiņu: "Vesels kā rutks, apaļš kā pūpols!" Tad viņa mīļi paskatījās man acīs un teica: "Jā, Ieviņ! Citi saka, ka tu savādāk dziedi. Bet tu pareizi dari, ka nevienu neklausi! Tici sev! Dziedi tik uz priekšu tā, kā gribi, un viss tev būs labi!"

Esmu ļoti pateicīga Norai par toreiz izrādīto apliecinošo atbalstu! No sirds vēlu, lai jelgavniekiem izdotos savai mīļajai dziedātājai uzcelt pieminekli!

Tagad, paldies Dievam, joprojām laimīgi muzicēju un dziedu. Ar akustiskās muzicēšanas grupu Lidojošais paklājs šī gada sākumā saņēmām "Gada ierakstu balvu" par mūsu jauno CD ierakstu. Mūzikas eksperti Mūzikas saulē novērtēja Lidojošā paklāja izpildījuma kvalitāti ar augstāko atzinību - piecu zvaigžņu atzīmi. Mēs ar Lidojošo paklāju esam ielūgti novembra valsts svētku koncertus sniegt Kanādas latviešu sabiedrībai Otavā un Montreālā. Regulāri koncertēju arī ar Pērkonu gan rokkoncertos, gan Jura Kulakova grandiozajās kantātēs. Uzstājos kopā ar izcilo ģitāristu un komponistu Aivaru Hermani, atskaņojot viņa oriģināldziesmas.

Šovakar Latviešu biedrības namā uzstāsimies ārzemju latviešu dzejniekiem veltītajā pasākumā, kurā piedalīsies arī Vaira Vīķe-Freiberga. 23. oktobra vakarā, pulksten 20.00, un arī sestdien, 24. oktobrī, pulksten 20.00 piedalīšos Haralda Sīmaņa koncertos jaunajā Viktora Runtuļa muzikālajā teātrī Artelis.

Piedalos arī divos muzikālos iestudējumos Kabatas teātrī. Esmu labdarības organizācijas Rīgas Rotari biedre. Esmu Pilsoniskās savienības frakcijas Rīgas Domes deputāte, Izglītības, kultūras un sporta komitejas un arī Vides un mājokļu komitejas locekle. Gribu šajos grūtajos laikos piedalīties cīņā par latviešu kultūras saglabāšanu un eksistences llīmeņa uzlabošanu," tā savā vēstulē, kas adresēta izklaides portālam Mango, vēsta tautā iemīļotā dziedātāja Ieva Akurātere. 

Fotogalerijā: šī gada mūzikas un mākslas festivālā Bildes dziedātāja Ieva Akurātere uzstājoties kopā ar Aivaru Hermani, Raimondu Macatu un dēlu Matīsu Akurāteru (foto - Sergejs Akurāters un no Ievas Akurāteres privātā arhīva).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!