Laimīgu Jauno gadu! Nezinu, kā jūs, bet man patīk jauna gada apņemšanās. Lai gan lielākā daļa no tām nemaz nav saistītas ar ēšanu (piemēram, sūtīt ar roku rakstītas vēstules cilvēkiem, ko mīlu, ik dienu pastaigāties svaigā gaisā vismaz 15 minūtes, dzert vairāk ūdeni), tomēr arī es ik gadu apņemos gatavot veselīgas, interesantas un gardas maltītes. Tādēļ, lai ievirzītu lietas īstajā gultnē, jau gada pirmajā dienā es gatavoju kaut ko īpašu - šmorētu vistu ar maigiem šalotes sīpoliem un saldiem ķirštomātiņiem.

Runājot par šalotes sīpoliem... Es tos dievinu. Šie sīpolu saimes pārstāvji, pagatavojot ir tik maigi, saldi, ar nedaudz sviestainu piegaršu. Izmēģiniet, dodiet šalotēm iespēju!

Šajā receptē sīpoli tiek sautēti sviestā un olīveļļā, līdz tie ir mīksti, pēc tam tiek pievienots šķidrums, dažas cāļa krūtiņas, nedaudz baltvīna, nedaudz sinepju, sasniedzot maigu, sulīgu un debešķīgu kombināciju. Pašās beigās pievienojam uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, izkarsējot tos vien pāris minūtes...

Un tas arī viss! Pasniedzam sasildītos šķīvjos - ar rīsiem vai bez tiem!

Esmu pārliecināta, šis būs lielisks gads.

Tiem, kuriem patīk receptes soli pa solim, stāstu:

60Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 cāļa krūtiņas ar kaulu milti panēšanai, sajaukti ar sāli un pipariem2 ĒKsviests2 ĒKolīveļļa12 šalotes sīpoli250 mlbaltvīns2 ĒKsinepes (graudu vai Dižonas)250 gķirštomāti

Sagatavošana

1

Gaļu sagriež porciju gabalos, nomazgā, nosusina un apvārta miltos, kas sajaukti ar sāli un pipariem.

2

Dziļā pannā uzkarsē sviestu un olīveļļu, no visām pusēm apcep vistu, līdz tā iegūst zeltaini brūnu garoziņu. Izņem gaļu no pannas un atliek malā.

3

Pannā apcep notīrītus, uz pusēm vai daiviņās sagrieztus šalotes sīpolus. Cep aptuveni 10 minūtes, līdz sīpoli ir mīksti.

4

Lej pannā baltvīnu, pievieno sinepes un visu samaisa. Liek mērcē cepto vistu, samazina liesmu, pārsedz pannu ar vāku un sautē aptuveni 30 minūtes.

5

Noņem pannai vāku un karsē vēl minūtes 15.

6

Pievieno virumam uz pusēm sagrieztus ķirštomātus, visu samaisa un izkarsē 2-3 minūtes.

7

Pasniedz nekavējoties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!