Foto: Vida Press
Vēl viena Boloņas mērces variācija - šoreiz ar svaigiem ķirštomātiņiem, tādēļ rezultāts šķitīs vieglāks un ne tik barojošs. Vēl viens šīs receptes pluss - tā ir ātra, jo, kā zināms, klasiskās Boloņas mērces mīnuss ir ļoti ilgais gatavošanas laiks.

::recepte::

Dziļā pannā uzkarsē vienu ēdamkaroti eļļas, pievieno malto gaļu, ķiplokus, timiānu un čili. Ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, līdz gaļa ir apcepusies.

Spageti uzvāra atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma, proti, 10-12 minūtes.

Gaļai pievieno tomātu mērci, sāli, piparus un vīnu. Ik pa laikam apmaisot, karsē 5-6 minūtes.

Pievieno mērcei uz pusēm sagrieztus ķirštomātus un olīvas, visu izkarsē.

Kad spageti uzvārījušies, tos nokāš un samaisa ar atlikušo olīveļļu, rīvētu citrona miziņu un sulu. Sajauc pastu ar mērci.

Pasniedzot, pārkaisa ar timiāna lapiņām un rīvētu Parmezānu.

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!