Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Tuvojoties vasaras sezonai, vairums no mums jau nepacietīgi gaida aukstās zupas baudīšanu, taču, atkāpjoties no klasiskām vērtībām, ir vērts izmēģināt arī šo auksto zaļo zirnīšu krēmzupu. Zupas krāsa, garša un tekstūra pilnībā atbilst pavasarim, turklāt tās pasniegšanas veids itin labi piestāv arī svētkiem.
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
30 gsviests4 smalki sakapāti šalotes sīpoli500 gzaļie zirņi (svaigi vai saldēti)750 mldārzeņu buljons3 ĒKsakapāta piparmētra šķipsnacukurs pēc garšassāls krēmsiers un zirņu dīgsti pasniegšanai

Pagatavošana

1

Sakarsē pannu ar sviestu un uz lēnas uguns apcep šalotes sīpolus aptuveni 5-7 minūtes, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi, bet ne brūni.

2

Pievieno pannas saturam zirņus un tad buljonu.

3

Ļauj dārzeņiem sautēties aptuveni 10 minūtes, līdz zirņi kļuvuši mīksti. Ļauj zirņiem nedaudz atdzist pannā.

4

Pievieno pagatavotajam piparmētru un sablendē visu krēmīgā konsistencē. Pievieno cukuru un sāli.

5

Atdzesē zupu, bet, ja pirms pasniegšanas tā ir pārāk bieza, pievieno papildus aukstu ūdeni vai buljonu.

Pasniedz zupu glāzēs, pievieno karoti krēmsiera un izdekorē ar zirņu dīgstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!