Foto: Ketija Nuķe
Ārkārtīgi garda un vienkārša recepte bagātīgām pusdienām vai vakariņām divatā reizēm, kad ir vēlme pēc kaut kā vienkārša. Šampinjoni lieliski papildina vistu, bet jaunie pavasara lociņi maltītei piešķirs tik nepieciešamo košumu.

::recepte::

Makaronus liek vārīties tik daudz, cik pašiem būs spēka apēst. Vāra tik ilgi, cik norādīts uz paciņas.

Kamēr makaroni vārās, uz pannas liek cepties nelielos gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Cep aptuveni divas līdz trīs minūtes un tad pievieno klāt šķēlītēs sakapātus šampinjonus.

Sastāvdaļas pannā apkaisa ar nedaudz sāli un pipariem, visu apcep aptuveni piecas minūtes.

Kad vista un šampinjoni izskatās teju gatavi, pannā met sakapātus pētersīļus. Apcep visu vēl aptuveni minūti.

Tad lej klāt saldo krējumu, un nedaudz pavāra. Pēc tam pievieno ēdamkaroti miltu, lai veidotos mērces konsistence. Aptuveni divas līdz piecas minūtes ļauj visam pannā pasautēties.

Tikmēr būs gatavi makaroni – tiem nokāš ūdeni, un atstāj makaronus katliņā. Gatavajiem makaroniem pa virsu lej mērci ar vistu un šampinjoniem. Visu kārtīgi apmaisa katliņā.

::!recepte::

Pasniedz kopā ar sakapātiem lociņiem. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!