15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
300 gspināti (var būt arī saldēti)4 sīpolloki2 ĒKsviests2 anšovi240 gsvaigais siers (Filadelfijas vai cits)150 mlskābs krējums2 TKcitronu sula2 TKkapāts estragons (vai citi zaļumi) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari
Pagatavošana
1
Smalki sagriež lokus. Ja izmanto svaigos spinātus, arī tos nomazgā un sagriež smalki.
2
Noplucina estragonam lapiņas un sakapā. Sagriež smalki arī anšovus un sadala kubiņos siera krēmu.
3
Sakarsē pannu ar sviestu, uz vidējas uguns apcep lokus, līdz tie mīksti, apmēram 3 minūtes.
4
Pievieno anšovus un maisot karsē, līdz anšovi izkūst. Pievieno spinātus, karsē vēl apmēram minūti.
5
Zaļumiem pievieno siera kubiņus, karsē, līdz siers izkusis. Pēc tam iemaisa skābo krējumu, citronu sulu, estragona zaļumus un pēc garšas sāli un melnos piparus, ļauj mērcei izsilt cauri. Pasniedz siltu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit