Foto: Shutterstock
Brīnišķīga, krēmīga mērce, kuru var smērēt uz grauzdiņiem un krekeriem, tajā var pamērcēt svaigus dārzeņu gabaliņus un ar to var pasniegt jaunos kartupeļus, ceptu gaļu. No dotā produktu daudzuma sanāks apmēram 250 ml mērces.
15Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

300 gspināti (var būt arī saldēti)4 sīpolloki2 ĒKsviests2 anšovi240 gsvaigais siers (Filadelfijas vai cits)150 mlskābs krējums2 TKcitronu sula2 TKkapāts estragons (vai citi zaļumi) pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Smalki sagriež lokus. Ja izmanto svaigos spinātus, arī tos nomazgā un sagriež smalki.

2

Noplucina estragonam lapiņas un sakapā. Sagriež smalki arī anšovus un sadala kubiņos siera krēmu.

3

Sakarsē pannu ar sviestu, uz vidējas uguns apcep lokus, līdz tie mīksti, apmēram 3 minūtes.

4

Pievieno anšovus un maisot karsē, līdz anšovi izkūst. Pievieno spinātus, karsē vēl apmēram minūti.

5

Zaļumiem pievieno siera kubiņus, karsē, līdz siers izkusis. Pēc tam iemaisa skābo krējumu, citronu sulu, estragona zaļumus un pēc garšas sāli un melnos piparus, ļauj mērcei izsilt cauri. Pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!