Foto: Shutterstock
Kas būtu diena bez vismaz vienas maltītes, kurā ir gaļa? Vistas filejas vari pagatavot simtiem variācijās, bet šī recepte būs īpaši viegla un garda – gaļai īpašu garšu un maigumu piešķirs gardās Dižonas sinepes.
35Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 vistas filejas2 ĒKolīveļļa sāls pipari7 ĒKdižonas sinepes1 ĒKvīna etiķis rozmarīns kreses vai citi lapu salāti pasniegšanai

Pagatavošana

1

Vistas filejas liek cepamajā traukā un apkaisa ar sāli un pipariem, kā arī nedaudz iesmērē ar olīveļļu. Vistai pa virsu lej Dižonas sinepes, kas sajauktas ar vīna etiķi. Gaļas gabaliņus kārtīgi apsmērē ar mērci, lai tie būtu viscaur noklāti.

2

Trauku ar vistu liek cepeškrāsnī (vista nav jāmarinē) un ļauj gatavoties aptuveni pusstundu. Ja vistu gribas sausāku, to var cept nedaudz ilgāk.

3

Kad vista gatava, liek uz šķīvjiem un pasniedz kopā ar kresēm, spinātiem vai citiem lapu salātiem. Vistas filejas gabaliņus apber ar rozmarīnu.

Pēc gatavošanas pāri paliks sinepju mērce, ar kuru apslaksti vistas gabaliņus, lai tie būtu vēl sulīgāki.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!