Foto: Māris Lapiņš
Grilēti ēdieni nebūt nenozīmē, ka tai jābūt gaļai, arī dārzeņi un augļi ir pateicīgi šādam gatavošanas veidam. Baklažāns ir viens no pateicīgākajiem dārzeņiem grilēšanai. Turklāt to konsistence ir ļoti gaļīga, tāpēc tie noteikti garšos arī skeptiskākajiem dārzeņu ēdājiem. Tā kā šajā receptē baklažāni tiek marinēti, tie ļoti labi sader kopā ar jauno, eksotisko garšu Lielvārdes Citra alu, taču šādi pagatavots ēdiens ļoti labi harmonēs arī ar Lielvārdes Tumšo alu.

Baklažānus sagriež ripiņās. Cep uz grila no abām pusēm uz mazas uguns, līdz kļuvuši mīksti.

Sagatavo marinādi no sakapātiem ķiplokiem, sezama pastas, eļļas, citronu sulas, sāls, cukura un koriandra. Liek kārtās baklažānus burciņā, pārlej ar marinādi un atstāj ievilkties vismaz uz 15 minūtēm pirms ēšanas. Dekorē ar svaigu koriandru.

Šādi pagatavotu baklažānu priekšrocība ir tā, ka tie ļoti labi garšo gan silti, gan atdzesēti, turklāt burciņā tos var uzglabāt līdz pat nedēļai.

Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!