Foto: Shutterstock
Gardās, mīkstās, smaržīgās grilētās cūku ribiņas. To priekšrocība grila vakarā ir tā, ka ribas pirms marinēšanas tiek novārītas jau gatavas, un, kad ir iekurts grils, tās ir tikai jāapbrūnina, līdz ar to izsalkušie samērā ātri var jau našķoties ar apetelīgo gardumu.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgcūku ribas terijaki mērce

Pagatavošana

1

Lielā katlā novāra ribas gatavas, tā, ka tās "lec" nost no kauliem. Pēc tam siltas uzreiz marinē, liekot bļodā un aplejot ar terijaki mērci. Mērcei gaļa ir jānosedz pilnībā, līdz ar to tā būs vajadzīga samērā daudz. Ļauj gaļai marinēties visu nakti.

2

Grilē ribas, līdz tās karamelizējušās skaisti brūnas.

Šo burvīgo recepti mums uz Jāņiem piedāvā restorāna Bibliotēka Nr. 1 šefpavārs Māris Jansons. Kā stāsta meistars, šādas ribas viņš parasti gatavojot Līgo vakarā, iepriecinot savus draugus un ģimeni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!