Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jaunajiem kartupelīšiem pašiem par sevi ir fantastiski maiga garša, taču nelielu asumiņu un izteiksmīgāku garšu tiem piešķirs karijs. Nevajag satraukties – šoreiz to pievieno pavisam nedaudz, lai garšas kontrastētu.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 kgjaunie kartupeļi1 ĒKaugu eļļa1 sīpols1 TKpūdercukurs1 ĒKkarija pasta (vai sausais karijs) sāls pipari6 ĒKbezpiedevu jogurts koriandrs

Pagatavošana

1

Notīrītus jaunos kartupeļus liek katliņā un pa virsu uzlej ūdeni. Kad ūdens sāk burbuļot, vāra 12 līdz 15 minūtes, vai līdz brīdim, kad tie kļuvuši mīksti.

2

Kamēr kartupeļi vārās, pannā uzsilda eļļu, pievieno tai sakapātu sīpolu, pūdercukuru un gatavo (5-7 min), kamēr sīpoli kļuvuši mīksti.

3

Kartupeļiem pievieno karija pastu (vai sauso kariju) un pavāra vēl divas minūtes. Apmaisa ūdeni, un ņem nost no plīts.

4

Gatavos kartupeļus nokāš un nedaudz atdzesē. Pēc tam sagriež katru kartupeli uz pusēm vai vēl smalkākos gabaliņos.

5

Sagrieztos kartupeļus liek pannā pie sīpoliem, un kārtīgi apmaisa. Pievieno sāli un piparus pēc garšas un atstāj atdzist.

6

Kartupeļus liek servējamā traukā un pasniedz siltus vai viegli remdenus. Tiem pāri pārklāj jogurtu bez piedevām, kā arī koriandra lapiņas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!