Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Jauka izskata glazūrkūciņas, kuru notiesāšanai vajadzēs vien mirkli. Kumosa lieluma kūciņas pasniedz viesībās vai kādā ballītē, kad zini, ka būs daudz ēdāju.

No šīs receptes var pagatavot 32 mini kapkeikus (vai 12 parasta izmēra kapkeikus).

60Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

150 gsviests (istabas temp.)150 gpūdercukurs3 olas150 gmilti1 citrons (miziņa un sula) GLAZŪRAI:150 gsviests (istabas temp.)500 gpūdercukurs daži pilieni rožūdens (var arī neizmantot)250 gmascarpone cukura rotājumi dekorēšanai violetā un rozā pārtikas krāsviela PIEDERUMI:3 mazo mafinu pannas papīra formiņas konditorejas tūta un zvaigznītes uzgalis

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 190 grādiem.

2

Lielā bļodā sajauc sviestu un cukuru ar miksera palīdzību, līdz masa ir viegla un pufīga.

3

Pa vienai pievieno un iekuļ olas. Pēc tam iecilā miltus, kā arī citrona miziņu un sulu. Mīklas masu samaisa, līdz tā ir vienmērīga.

4

Mīklu vienlīdzīgi sadala starp visām 32 formiņām, kuras ieklātas trīs mafinu formās.

5

Mafinu pannas liek uz cepeškrāsns vidējām restītēm un cep 10 līdz 15 minūtes. Kad kūciņas pacēlušās, ir stingras un zeltainas, ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

6

Kamēr kūciņas dziest, gatavo glazūru.

7

Istabas temperatūras sviestu liek virtuves kombainā un maisa, līdz tas ir krēma konsistencē. Palēnām pievieno pūdercukuru, rožūdeni (ja izmanto) un maskarponi. Visu sakuļ, līdz iegūts stingrs krēms.

8

Glazūru sadala divās bļodās. Vienai bļodai pievieno nedaudz violetās pārtikas krāsvielas, bet otrai – rozā. Protams, vari izvēlēties arī jebkuras citas krāsas krāsvielu, vai nelietot to vispār. Glazūras samaisa.

9

Ņem konditorejas tūtu, kurā ieliek glazūru, un piestiprina dekorēšanas uzgali. Ar ātriem vēzieniem dekorē atdzisušās kūciņas. Dekorē ar cukura rotājumiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!