Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Arī brokastis var būt sātīgas! "Fritatta" ir itāļu brokastu maltīte, kuru gatavo pannā. Vizuāli tā ir līdzīga omletei, tomēr sastāvdaļu ziņā tā ir daudz bagātīgāka.
40Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gjaunie kartupeļi2 ĒKrapšu eļļa vai saulespuķu eļļa6 šķēleskūpināts bekons125 gsēnes (piemēram, šampinjoni)6 olas sāls pipari pētersīļi

Pagatavošana

1

Jaunos kartupeļus liek katliņā ar ūdeni un izvāra mīkstus (12-15 min.). Kad gatavi, nosusina un atliek maliņā.

2

Uz plīts uzkarsē pannu ar eļļu, un tajā samet bekona gabaliņus un sagrieztas sēnes. Regulāri apmaisot, cep aptuveni piecas līdz septiņas minūtes. Bekonam jābūt kraukšķīgam, bet sēnēm mīkstām. Kad tas izdarīts, pannu pastumj malā no uguns.

3

Kad kartupeļi nedaudz atdzisuši, tos sagriež biezās šķēlītēs un ber klāt bekonam un sēnēm.
Olas bļodiņā viegli sakuļ ar dakšiņu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Masu lej pannā pa virsu kartupeļiem.

4

Pannai liek virsū vāku un liek cepties uz vidējas uguns aptuveni piecas minūtes.

5

Pannu pēc tam ieliek uz dažām minūtēm cepeškrāsnī vai maizes krāsniņā, lai sacepuma virsa viegli apbrūnētu.

6

Pirms pasniegšanas garnē ar pētersīļiem.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!