Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Nelieli, gardi un īpaši – mini burgeri no jēra maltās gaļas. Īstu mājās gatavotu burgeru sajūtu piešķirs neparastās kārtas ar bietēm un fetas sieru.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
600 gjēra maltā gaļa1 taserīvmaize2 TKkumins1 TKkanēlis1 ĒKsvaigs majorāns sāls melnie pipari100 gfetas siers100 gmarinētas bietes (šķēlītēs)1 buntīte lapu salāti8 gab.mazās sezama burgeru maizītes

Pagatavošana

1

Bļodā liek jēra malto gaļu, rīvmaizi, kumīnu, kanēli, oregano, sāli un piparus. Visas sastāvdaļas kārtīgi samaisa.

2

No maltās gaļas masas izveido astoņus nelielus plācenīšus.

3

Burgerus cep uz grila vai grilpannas, līdz gaļa ir izcepusies (aptuveni 5-7 min no katras puses). Kad gaļa gatava, to atliek maliņā.

4

Burgeru maizītes sagriež uz pusēm un viegli apgrauzdē uz grila, pannas vai tosterī (atkarīgs no tā, kur gatavo burgerus).

5

Liek kopā gatavos burgerus – uz apakšējās maizītes liek salātlapu, tad biešu šķēlītes, gaļu un fetas sieta šķēlīti. Pa virsu uzliek apaļāko burgera maizītes daļu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!