Foto: Shutterstock
Kas to būtu domājis, ka saldo, ķepīgo un mutē kūstošo zefīru var tik vienkārši pagatavot mājās. Pagatavošanai gan nepieciešamas pāris stundas, bet zinot, ka sastāvā būs tikai pašu liktas lietas, tas ir tā vērts!
420Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzeūdens30 gželatīns2 glāzescukurs0.5 glāzecukura sīrups šķipsnasāls3 pilieni vaniļas ekstrakts1 glāzepūdercukurs1 glāzekukurūzas ciete

Pagatavošana

1

Želatīnu liek bļodiņā un aplej ar pusi glāzes ūdens, lai uzbriedinātu.

2

Ņem katliņu un ielej tajā atlikušo pusglāzi ūdens, pievieno cukuru, cukura sīrupu un sāli.

3

Sastāvdaļas vāra, līdz verdošais šķidrums met lielus burbuļus. Vārīšanas laikā cukuru nemaisa, kā arī apietas ar to uzmanīgi, jo cukurs pamatīgi sakarst.

4

Uzbriedināto želatīnu sajauc kopā ar uzvārīto šķidrumu, piepilina klāt vaniļas ekstraktu, un ar mikseri puto 8-10 minūtes, līdz masa ir bieza un gaisīga.

5

Masu veikli ieklāj četrstūrainā traukā, kas ir iesmērēts ar sviestu. Izlīdzina zefīra masu un pārklāj to ar pārtikas plēvi. Pēc tam atstāj vismaz uz sešām stundām sastingt.

6

Kad zefīra masa sastingusi, to apbārsta ar kukurūzas cietes un pūdercukura maisījumu, jo zefīrs ir ļoti lipīgs.

7

Zefīru sagriež gabaliņos un apviļā arī gabaliņa sānus kukurūzas cietē un pūdercukurā.

Lai labi garšo!

Iesūtīja: Baiba Melle

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!