Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Āzijas virtuves klasika – vokpannā gatavots ēdiens. Šoreiz olu nūdelēm klāt liktas nedaudz apceptas šitake sēnes ar paša gatavotu saldi sāļo mērci. Asumiņam klāt ķiploki un sīpols, bet krāsai – Āzijas kāposts. Ja nu mājās nav vokpannas, droši var izmantot arī parasto, maltīte tāpat izdosies.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
30 mlsojas mērce30 mlmedus30 mlrīsu vīns (vai sauss šerijs)5 mlsezama eļļa300 golu nūdeles10 mlzemesriekstu eļļa2 ķiploku daiviņas1 bunte sīpolloki200 gšitake sēnes1 bunte Āzijas kāposts sezama sēklas

Sagatavošana

1

Trauciņā sajauc sojas mērci, rīsu vīnu, medu, sezama eļļu, un noliek malā.

2

Pagatavo olu nūdeles pēc norādījumiem, kas rakstīti uz to iepakojuma, nosusina un atstāj siltajā bļodā.

3

Ņem vokpannu un uzkarsē tajā zemesriekstu eļļu. Pannā saber sakapātus sīpollokus un saspiestas ķiploku daiviņas, maisot cep aptuveni divas minūtes.

4

Ņem šitake sēnes (pirms lietošanas 10h izmērcē ūdenī, nogriež kātiņus un sagriež uz pusēm) un arī ber vokpannā, maisot cep aptuveni piecas minūtes.

5

Vokpannā sēnēm pievieno Āzijas kāposta (pok choi) lapas un pagatavoto sojas mērci, apmaisa un pannu ņem nost no plīts.

6

Pasniedz nūdeles, liekot tās uz šķīvjiem. Pa virsu liek apceptās sēnes ar dārzeņiem, bet visu apkaisa ar apgrauzdētām sezama sēkliņām.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!