Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga un ļoti garšīga maltīte – cepeškrāsnī sautētas zaļās pupiņas ar timiānu, gatavota kopā ar vistu, kurai ir kraukšķīga, sviesta un estragona mērcē iesmērēta ādiņa. Sasildīs vēsās un lietainās vasaras dienās. Pasniedzot liec šķīvī arī timiāna zariņus, ne tikai skaistumam, bet arī izteiktākam aromātam.
30Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
50 gsviests1 ĒKestragona lapiņas2 TKcitrona miziņa2 gab.vistas krūtiņas (katra ap 250g)150 gzaļās pupiņas4 timiāna zariņi200 mlvistas buljons

Sagatavošana

1

Vispirms uzkarsē cepeškrāsni līdz 220ºC. Cepeškrāsnī ieliek arī nelielu cepamo trauku, lai tā uzkarstu.

2

Nelielā bļodā izkausē sviestu, kurā pēc tam iemaisa sakapātas estragona lapiņas, citrona miziņu un garšvielas.

3

Ņem vistas krūtiņas (ar visu ādu) un iesmērē ar sviesta un garšaugu maisījumu.

4

Uz plīts uzkarsē pannu. Cep vistas krūtiņas ar ādas pusi uz leju aptuveni četras minūtes, pēc tam vistu apgriež un apcep tikpat ilgi arī no otras puses.

5

Pupiņas liek uzkarsētajā cepamajā traukā, pievieno timiānu un visu pārlej ar karstu vistas buljonu. Vistas krūtiņas liek pa virsu (ādas puse uz augšu) un pārlej ar sviestu, kas palicis pannā.

6

Cepamo trauku liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 minūtes, līdz vista izcepusies un pupiņas mīkstas.

7

Pasniedz siltos dziļajos šķīvjos, pupiņas liekot apakšā, bet vistu pa virsu. Pārlej ar nedaudz karstā buljona.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!