Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vienkāršs un ātrs veids, kā sagatavot krēmīgu vistas fileju estragona mērcē. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.
20Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
1 ĒKsviests1 ĒKolīveļļa2 vistas filejas1 Šalotes sīpols1 ķiploka daiviņa2 ĒKkapāts estragons3 ĒKskābs krējums

Pagatavošana

1

Sakarsē pannu ar sviestu un eļļu. Kad panna ir karsta, tajā liek filejas un apbrūnina no abām pusēm, līdz zeltainas. Pēc tam pannai uzliek vāku, nogriež minimālu karstumu un sutina filejas 8 - 10 minūtes (apmēram pēc 5 minūtēm tās apgriežot apkārt).

2

Tikmēr smalki sagriež sīpolu un ķiploku. Sakapā estragona lapiņas (dažas atstājot ēdiena pasniegšanai). Kad filejas izcepušās, tās noņem no pannas. Karstajās taukvielās liek sīpolus un ķiplokus, un maisot cep apmēram 1 - 2 minūtes. Pannā liek atpakaļ filejas, pievieno estragona zaļumus, skābo krējumu un uzvāra krējumu, līdz uzmet burbuli. Pasniedz, grezno ar estragona lapiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!