Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīgs un gards sacepums no maiga kartupeļu biezeņa, puraviem, nedaudz apcepta šķiņķa un garda siera. Pīrāgu pasniedz tāpat vai kā piedevu kopā ar kādu gaļas ēdienu vai plaucētām olām.
80Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgmiltaini kartupeļi2 ĒKolīveļļa1 gab.sīpols500 gpuravi80 gcūkgaļas šķiņķis30 gsviests250 mlpiens1 gab.ola (sakulta)15 gsakapāti pētersīļi1 TKpaprikas pulveris100 gČederas siers PIEDERUMI: liels, dziļš cepamais trauks (ietaukots)

Sagatavošana

1

Kartupeļus nomizo, sagriež kubiņos un ber katliņā. Aplej ar aukstu ūdeni, pievieno sāli un vāra aptuveni 20 minūtes, līdz tie ir mīksti.

2

Tikmēr pannā uzkarsē eļļu, pievieno sakapātu sīpolu, purava ripiņas un cep ar uzliktu vāku aptuveni astoņas minūtes. Pēc tam pievieno gabaliņos sagrieztu šķiņķi un cep vēl divas trīs minūtes.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190oC.

4

Izvārītos kartupeļus nokāš un atstāj katliņā, kas uzlikts uz lēnas uguns, lai no tiem iztvaikotu mitrums. Pievieno sviestu un pienu. Kad šķidrums sāk burbuļot, ņem nost no plīts un samīca kartupeļus biezenī.

5

Pēc tam pievieno sakulto olu un garšvielas, visu kārtīgi samaisot.

6

Kartupeļiem piejauc sīpolus un puravus, pētersīļus, paprikas pulveri, pusi no sarīvētā Čederas siera, un masu liek cepamajā traukā. Pāri pārkaisa atlikušo sieru.

7

Trauku liek cepeškrāsnī un cep 35-45 minūtes, līdz virspuse skaisti apbrūnējusi.

8

Pasniedz, kamēr vēl pīrāgs silts.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!