Foto: DELFI

Jūs noteikti zināt, ka vislabākās receptes top tad, kad to vismazāk gaida. Arī šis nav izņēmums, jo draudzenes vadīta, izmēģināt auksto zupu ar avokado un kefīru, vadījos pēc intuīcijas un radīju kaut ko tik gardu, ko būtu vērts izmēģināt arī Tasty.lv lasītājiem. Tā kā klasiskā biešu aukstā zupa nu jau ir nedaudz apnikusi, šī ir lieliska alternatīva, ar ko sevi palutināt karstajās vasaras dienās. Turklāt ēdiens ir gana kreptīgs, lai remdinātu izsalkumu pat sātīgāko ēdienu cienītājiem.

15Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 gab.vidēja izmēra avokado450 mlkefīrs0.5 gab.laims dilles un pētersīļi neliela ķiploka daiva pēc garšassāls2 gab.cieti novārītas olas

Sagatavošana

1

Vispirms blenderī liec avokado mīkstumu ar zaļumiem, izspiestu laima sulu, caur ķiploka spiedi sasmalcinātu ķiploku un nedaudz sāli. Sablendē sastāvdaļas krēmīgā konsistencē.

2

Kad avokado masa ir gatava, pievieno kefīru un sablendē visu kopā. Pēc garšas pievieno vēl sāli, ja ir vēlēšanās, arī laima sulu un zaļumus.

3

Pasniedz ar nolobītu un gabaliņos sagrieztu olu, dekorē ar svaigiem zaļumiem.

Lai labi garšo un atvēsina!

Tasty.lv padoms: Ja vēlies zupu iegūt īpaši aukstu, vari blendēšanas procesā pievienot kādu ledus gabaliņu.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!