Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Malaiziešu gaumē pagatavota uzkoda, kas pasniegta ērtā formā – ledus salātu vai kāpostu lapā ievīstīta pannā apcepta pīles gaļa ar šitake sēnēm, sīpollokiem un svaigiem garšaugiem. Citādas, Āzijas garšu notis, maltītei piešķirs sojas mērce un rīsu vīns.

::recepte::

Uz lielas liesmas uzkarsē vokpannu. Pannā lej eļļu, kuru uzkarsē. Pēc tam pievieno sasmalcinātas ķiploku daiviņas, ingveru un pīles fileju, kas sagriezta nelielos kubiņos. Sastāvdaļas maisot, apcep dažas minūtes.

Pēc tam pievieno pārējās sastāvdaļas – sagrieztus seleriju kātus, sakapātus sīpollokus (gan lokus, gan nelielos sīpolus), sakapātas šitake sēnes, pupiņu dīgstus, čili pārslas, ķīniešu piecu garšvielu maisījumu, sojas mērci un rīsu vīnu.

Visas sastāvdaļas veikli apcep - aptuveni minūti, lai dārzeņi saglabātos kraukšķīgi. Kad maisījums gatavs, iemaisa klāt svaigās piparmētru un koriandra lapas, kuras pirms pievienošanas viegli saplucina.

Vokpannā apcepto pīli ar piedevām pasniedz, ieklājot ledus salātu bļodiņā (vai kāposta lapā).

::!recepte::

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!