40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 10
250 gmilti100 gcukurs0.5 TKkanēlis1 TKcepamais pulveris100 gsviests (istabas temp.)1 gab.ola200 gbrūklenes VIRSKĀRTAI:120 gmandeļu skaidiņas3 ĒKpūdercukurs PIEDERUMI: neliela cepamā forma (ietaukota)
Pagatavošana
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.
2
Miltus sajauc ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Pēc tam miltu masā iejauc sviestu, rūpīgi maisot, līdz izveidojusies biezas mīklas konsistence.
3
Mīklai pēc tam pievieno sakultu olu, to iecilājot iekšā un kārtīgi samaisot.
4
Pēc tam mīklu izklāj cepamajā formā. Virsū ber svaigās brūklenes.
5
Ņem mandeļu skaidiņas, sajauc tās kopā ar pūdercukuru un masu ber virsū plātsmaizei tā, lai virsma būtu pavisam noklāta.
6
Cepamo formu liek cepeškrāsnī un plātsmaizi cep aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.
Lai labi garšo!
Padoms: sulīgākai plātsmaizei svaigās brūklenes var aizvietot ar brūkleņu ievārījumu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit