Foto: Shutterstock
Īsti rudenīgs gardums – plātsmaize ar svaigajām brūklenēm un cukurotām mandeļu skaidiņām pa virsu. Mīklai pievienotais kanēlis piešķirs patīkamu aromātu. Baudīt kopā ar kādu krūzi siltas tējas.
40Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
250 gmilti100 gcukurs0.5 TKkanēlis1 TKcepamais pulveris100 gsviests (istabas temp.)1 gab.ola200 gbrūklenes VIRSKĀRTAI:120 gmandeļu skaidiņas3 ĒKpūdercukurs PIEDERUMI: neliela cepamā forma (ietaukota)

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Miltus sajauc ar cukuru, kanēli un cepamo pulveri. Pēc tam miltu masā iejauc sviestu, rūpīgi maisot, līdz izveidojusies biezas mīklas konsistence.

3

Mīklai pēc tam pievieno sakultu olu, to iecilājot iekšā un kārtīgi samaisot.

4

Pēc tam mīklu izklāj cepamajā formā. Virsū ber svaigās brūklenes.

5

Ņem mandeļu skaidiņas, sajauc tās kopā ar pūdercukuru un masu ber virsū plātsmaizei tā, lai virsma būtu pavisam noklāta.

6

Cepamo formu liek cepeškrāsnī un plātsmaizi cep aptuveni 25–30 minūtes, līdz tā ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Padoms: sulīgākai plātsmaizei svaigās brūklenes var aizvietot ar brūkleņu ievārījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!