Sastāvdaļas
Pagatavošana
Smalki sakapā ķiploku, sīpolu. Sadrupina fetas sieru, norīvē citronam miziņu, noplucina timiānam lapiņas.
Bļodā sajauc gaļu ar kapātajiem sīpoliem, ķiplokiem, fetas siera drupačām, citrona miziņu, timiāna lapiņām, rīvmaizi, jēlu olu, sāli un svaigi maltiem melnajaiem pipariem. Labi izmaisa.
No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, saliek uz šķīvja, apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.
Gatavo mērci: dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu un ūdeni, maisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, un turpina karsēt mērci 5 minūtes.
Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas no visām pusēm. Vāra makaronus saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Pasniedz ar karstu mērci un gaļas bumbiņām, pāri kaisot rīvētu Parmezāna sieru un bazilika lapiņas.