Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Gaļas bumbiņas ar fetas siera piedevu iegūst patīkamu, viegli pikantu un vienlaicīgi smeķīgu garšas niansi. Tās pasniedz ar makaroniem un tomātu mērci, bet makaronu vietā var pasniegt kartupeļu biezputru. Bumbiņām tiek izmantota vienādās daļās jaukta liellopa un jēra gaļa, bet var izmantot arī tikai liellopa gaļu vai tikai jēra gaļu.
60Minūtes
22Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
GAĻAS BUMBIŅĀM:1 ķiploka daiviņa0.5 sarkanais sīpols150 gfetas siers1 citrona rīvēta miziņa2 timiāna zariņi300 gliellopa gaļa300 gjēra gaļa100 mlrīvmaize1 ola pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari eļļa (cepšanai) MĒRCEI:50 mlolīveļļa2 ĒKtomātu pasta100 mlūdens500 gtomāti MAKARONIEM:350 gmakaroni4 šķipsnasrīvēts Parmezāna siers (pasniegšanai) saujabazilika lapiņas

Pagatavošana

1

Smalki sakapā ķiploku, sīpolu. Sadrupina fetas sieru, norīvē citronam miziņu, noplucina timiānam lapiņas.

2

Bļodā sajauc gaļu ar kapātajiem sīpoliem, ķiplokiem, fetas siera drupačām, citrona miziņu, timiāna lapiņām, rīvmaizi, jēlu olu, sāli un svaigi maltiem melnajaiem pipariem. Labi izmaisa.

3

No gaļas masas veido nelielas bumbiņas, saliek uz šķīvja, apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz 10 minūtēm.

4

Gatavo mērci: dziļā pannā sakarsē eļļu, pievieno tomātu pastu un ūdeni, maisot karsē 2-3 minūtes. Pievieno gabaliņos sagrieztus tomātus, un turpina karsēt mērci 5 minūtes.

5

Pannā sakarsē eļļu un apcep gaļas bumbiņas no visām pusēm. Vāra makaronus saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Pasniedz ar karstu mērci un gaļas bumbiņām, pāri kaisot rīvētu Parmezāna sieru un bazilika lapiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!