Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Maigs un krēmīgs arborio rīsu risoto, kam pievienots gardais maskarpones svaigais siers un pašu vārīts karstais kompots no mellenēm. Maltīte nesteidzīgām vēlajām brokastīm, kad ir vēlme pēc garšīgas putras bļodiņas. Ne tik slepenā sastāvdaļa – maltais muskatrieksts – piešķirs īpašu smaržu un garšu.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 garborio rīsi600 mlpiens2 ĒKpūdercukurs125 gmaskarpone siers malts muskatrieksts MELLEŅU KOMPOTAM:300 gmellenes2 ĒKpūdercukurs citronu sula

Pagatavošana

1

Rīsus ieber katliņā un uzlej tiem 400ml ūdens. Ļauj sākt vārīties un vāra tik ilgi, līdz rīsi uzsūkuši gandrīz visu ūdeni. Vārot ik pa laikam rīsus apmaisa un uzmana, lai tie nepiedegtu.

2

Pēc tam pielej pienu un turpina vārīt. Plīts liesmu samazina līdz nelielai un rīsu putru vāra aptuveni 15-20 minūtes.

3

Kamēr rīsi vārās, gatavo kompotu.

4

Mellenes ieber katliņā, pievieno pūdercukuru, trīs ēdamkarotes ūdens un nedaudz svaigi spiestas citronu sulas.

5

Masu vāra dažas minūtes, tik ilgi, līdz ogas sāk izšķīst, un šķidrums iegūst sīrupa konsistenci. Dažas veselās ogas izņem, lai vārot neizjuktu. Tās pēc tam iemaisa gatavajā kompotā.

6

Kad risoto rīsi ir mīksti un krēmīgas konsistences, tajos iemaisa pūdercukuru un iecilā svaigo maskarpones sieru.

7

Gatavo risoto pasniedz, liekot bļodiņās un pa virsu izkārtojot melleņu karsto kompotu. Pa virsu uzkaisa nedaudz malta muskatrieksta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!