Foto: Shutterstock
Neticami gardi krāsnī cepti stilbiņi ar kraukšķīgu un kārdinošu ādiņu. Viens stilbiņš būs piemērots diviem ēdājiem.
180Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 āboli4 sīpoli2 ķiploka daiviņas1 ĒKolīveļļa2 cūkas stilbiņi2 ĒKsāls2 šķipsnasķimenes

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180°C. Sagatavo cepamo formu, to ietaukojot. Sasmalcina smalki ķiplokus un sajauc ar olīveļļu, noliek malā. Āboliem izņem serdes un sagriež plānās daiviņās, kā arī plānās daiviņās sagriež sīpolus. Sajauc ābolus kopā ar sīpoliem un ieber cepamajā pannā, vienmērīgi noklājot pamatni. Ja āboli un sīpoli ir par maz, lai nosegtu cepamās formas apakšu, papildu sagriež vēl kādu ābolu un sīpolu.

2

Stilbiņus bagātīgi iesmērē ar sāli, sasmalcinātajiem ķiplokiem un ķimenēm, liek uz ābolu un sīpolu kārtas. Formā ielej siltu ūdeni, apmēram 2 cm vai formai līdz pusei. Liek stilbiņus karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 2 stundas, līdz ādiņa kraukšķīga un, piesitot ar nazi, skanīga. Tas liecinās, ka gaļa arī ir gatava. Pasniedz ar kartupeļiem un skābiem kāpostiem.

Noskaties video un pārliecinies, cik tas ir vienkārši!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!