Foto: Shutterstock
Salda maizīte pie tējas vai kafijas, kas bagātīgi papildināta ar svaigām dzērvenēm un aromatizēta ar apelsīnu miziņu.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

240 gmilti1 ĒKcepamais pulveris50 gcukurs šķipsnasāls1 apelsīna rīvēta miziņa70 gsviests (auksts)300 mldzērvenes100 mlžāvētas aprikozes (sagrieztas mazos gabaliņos)230 mlsaldais krējums1 ĒKsviests (kausēts)

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 200°C. Sagatavo cepamo plāti, to izklājot ar cepamo papīru.

2

Lielā bļodā samaisa kopā miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli un smalki rīvētu apelsīna miziņu. Aukstu sviestu sagriež nelielos kubiņos, pievieno miltu maisījumam un ātri sastrādā visu kopā raupjās drupačās.

3

Drupačām pievieno dzērvenes un nelielos gabaliņos sagrieztas žāvētās aprikozes, pielej krējumu, ar karoti samaisot mīklu.

4

Mīklu sadala divās daļās. Uz ar miltiem apkaisītas virsmas veido divus apaļus plāceņus. Tā kā mīkla ir lipīga, iemērc plaukstas miltos. Ar nazi vai mīklas skrāpi viegli iegriež (nepārgriežot pušu) katru plāceni astoņās daļās, veidojoties plāceņa virsmā zvaigznītei. Ar kausētu sviestu apsmērē maizītes virsmu.

5

Plāceņus liek uz sagatavotās plāts, liek cepeškrāsnī un cep apmēram 13-16 minūtes, līdz virsma zeltojas un maizītes uzpūtušās. Izņem maizi no krāsns, nedaudz atdzesē (apmēram 10 minūtes). Pasniedzot lauž maizi trīsstūra gabalos. To būs viegli izdarīt, ja būs pirms tam izdarīti iegriezumi maizītes virsmā. Ja vēlas, katru trīsstūri var cept kā atsevišķu maizīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!