Pagatavošanas gaita soli pa solim:
13Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
375 gDobeles dzirnavnieka fusilli pasta1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos1 ĒKVidusjūras garšvielu maisījums150 gplānās ripiņās sagriezti selerijas kāti2 sakapātas ķiploka daiviņas2 ĒKkonjaks (pēc izvēles)1 gabaliņos sagriezts baklažāns800 gkonservēti tomāti2 ĒKadžika2 ĒKbrūnais cukurs80 gmelnās olīvas bez kauliņiem125 mlūdens šķipsnasāls
Pagatavošana
1
Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku.
2
Maisot turpini cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes. Vari pievienot konjaku, ja vēlies, un turpini cept, līdz alkohols ir izgarojis.
3
Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.
4
Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku un brūno cukuru, kārtīgi samaisi. Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts.
5
6
Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāri fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.
7
Lielā bļodā liec pastu un pievieno mērci. Liec šķīvjos un pasniedz siltu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit