Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Plātsmaizes var būt arī sāļas un ar dārzeņiem. Kāpēc gan nepagatavot šo picai radniecīgo maltīti, kurā uz kraukšķīgas kārtainās mīklas pamatnes izkārtoti apcepti sīpoli, divi sieri un sulīgi tomāti! Patīkamu aromātu našķim piešķirs estragons.
60Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
375 gkārtainā mīkla1 ĒKolīveļļa2 gab.sarkanie sīpoli2 gab.ķiploka daiviņas6 gab.estragona zariņi30 gParmezāna siers (sarīvēts)125 gbrī siers sāls melnie pipari8 gab.mazi tomāti šķipsnacukurs

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu izrullē aptuveni 30 centimetrus platā kvadrātā (mīklu var pagatavot arī pēc šīs receptes).

2

Pēc tam mīklu liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Uz mīklas iezīmē aptuveni centimetru biezu maliņu visapkārt un sadursta ar dakšiņu. Mīklu atdzesē 30 minūtes.

3

Tikmēr uz pannas uzkarsē divas ēdamkarotes olīveļļas uz nelielas uguns.

4

Pannā ber šķēlītēs sagrieztus sīpolus, saspiestas ķiploku daiviņas un aptuveni trīs estragona zariņus. Visu apcep aptuveni 15 minūtes, līdz sīpoli mīksti.

5

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 220oC.

6

Pāri mīklai pārkaisa sarīvēto Parmezāna sieru, bet sieram pa virsu vienmērīgi izklāj apceptos sīpolus.

7

Pēc tam pa virsu liek brī siera šķēlītes, un apkaisa ar svaigajām estragona lapiņām. Pa virsu izkārto tomātu šķēlītes.

8

Kad tas izdarīts, plātsmaizi apkaisa ar pavisam nedaudz cukura un apslaka ar ēdamkaroti olīveļļas.

9

Cepamo pannu ar plātsmaizi liek uz zemākajām cepeškrāsns restītēm un cep 35 minūtes.

10

Pēc tam plātsmaizi ņem laukā, pārslaka ar vēl nedaudz eļļas.

Plātsmaizi ēd, kamēr tā vēl silta.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!