Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sulīgi tomāti, kreptīgā čorizo desa un barojošās baltmaizes šķēlītes – viss vienā karstā un sildošā sacepumā. Maltīti iesakām baudīt rudenīgās pusdienās vai vakariņās, klāt baudot kādu labi atdzesēta vīna glāzi.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 ĒKolīveļļa1 sīpols400 gkonservēti tomāti1 TKpūdercukurs1 lauru lapa30 gsviests (istabas temp.)8 šķēlesbaltmaize (bez garoziņas)3 olas15 šķēlesčorizo desa4 ĒKParmezāna siers (sarīvēts)

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

2

Pannā uzkarsē eļļu, ieber sasmalcinātu sīpolu un apcep aptuveni 3–4 minūtes, līdz tas kļūst mīksts.

3

Pēc tam pievieno sagrieztus konservētos tomātus, pūdercukuru un lauru lapu. Pa virsu lej 300 mililitrus ūdens un visu apvāra 10 minūtes. Kad tas izdarīts, pannu ņem nost no karstuma. Izņem lauru lapu, kā arī pievieno garšvielas, ja ir vēlēšanās.

4

Pa to laiku baltmaizes šķēlītes apsmērē ar sviestu un pārgriež pa diagonāli uz pusēm.

5

Olas sakuļ kopā ar tomātu šķidrumu, kas atsulojies pannā. Trešdaļu no sakulto olu masas ielej ietaukotā cepamajā traukā. Pa virsu izkārto baltmaizes šķēlītes ar sviesta pusi uz augšu.

6

Starp maizes šķēlītēm izkārto čorizo desas šķēlītes. Visam pa virsu klāj apceptos tomātus. Pārkaisa ar sarīvētu Parmezāna sieru.

7

Cepamo trauku ieliek cepeškrāsnī un cep aptuveni 25 minūtes, līdz sacepuma virsma ir zeltaini brūna.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!