Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Zeltaini brūni, smaržīgi un garšīgi – vienkāršas sviesta un miltu mīklas cepumi, kam pievienotas divas slepenas sastāvdaļas. Kukurūzas pārslas piešķirs saldumiem kraukšķīgumu, kožot ikkatru kumosu, bet maltais ingvers cepumus padarīs ļoti aromātiskus.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
125 gsviests (istabas temp.)125 gpūdercukurs1 ĒKmalts ingvers1 olas dzeltenums175 gmilti0.5 TKcepamais pulveris50 gkukurūzas pārslas PIEDERUMI:2 cepamās pannas izklātas ar cepamo papīru

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

2

Bļodā ieliek sviestu un sakuļ viendabīgā masā kopā ar pūdercukuru un ingveru, līdz tā ir gaisīga.

3

Pēc tam mīklā iecilā olas dzeltenumu un pievieno miltus un cepamo pulveri. Visu apmaisa un pieber klāt arī kukurūzas pārslas.

4

Visu rūpīgi apmaisa, rūpējoties par to, lai kukurūzas pārslas paliktu veselas.

5

Mīklu sadala 16 vienādās daļās. Katru gabaliņu saveļ bumbiņā un liek pa astoņām bumbiņām uz katras cepamās pannas, katram cepumam atstājot lielu platību, jo karstumā tas izpletīsies.

6

Cepumus cep 12-15 minūtes. Kad pagājusi puse no nepieciešamā laika, cepamās pannas apmaina vietām, lai cepumi vienmērīgi izceptos.

7

Zeltaini brūnos gatavos cepumus pēc tam ņem laukā no cepeškrāsns un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!