Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldi burkāni, gardi pastinaki, sīpoli un puravi, kas apcepti cepeškrāsnī. Bet tas vēl nav viss – tiem klāt gaisīga un vienkārša mīkla. Ēdiens, kas ir kaut kas starp sacepumu un pīrāgu – pusdienu vai vakariņu galdam.
60Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKaugu eļļa500 gburkāni250 gmazi pastinaki2 sarkanie sīpoli2 puravi4 olas200 gmilti1 TKJūras sāls200 mlpiens salvija PIEDERUMI: 30x20cm liels cepamais trauks

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2

Cepamo trauku ietauko.

3

Burkānus sagriež nelielos gabaliņos, pastinakus notīra un pārgriež uz pusēm, sīpolus nomizo un sagriež nelielās daiviņās. Puravus notīra un sagriež gareniski nelielos stiebriņos.

4

Visus dārzeņus saber cepamajā traukā un cep cepeškrāsnī 25 minūtes.

5

Kamēr dārzeņi cepas, gatavo mīklu – bļodā ieliek olas, pievieno miltus, sāli un pienu un visu sajauc vienmērīgā masā.

6

Cepamo trauku ar dārzeņiem izņem no cepeškrāsns. Pusi no dārzeņiem uz mirkli izņem no trauka. Atlikušos dārzeņus pārlej ar mīklu, bet pa virsu uzber izņemtos dārzeņus. Pa virsu liek arī dažas salvijas lapiņas.

7

Dārzeņus ar mīklu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 30 minūtes, līdz mīkla ir skaisti pacēlusies, zeltaini brūna un nedaudz atrāvusies no cepamā trauka maliņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!