Foto: Shutterstock
Tik ierastās bietes mazliet citādos salātos – kopā ar kvinoju, fetas sieru, tomātiem un zaļajiem zirnīšiem. Maltītei "odziņu" piešķirs kontrastējošā balzamiko etiķa un olīveļļas mērcīte.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 glāzekvinoja1 TKsāls4 vārītas bietes2 ĒKbalzamiko etiķis1 ĒKcitronu sula melnie pipari3 ĒKolīveļļa "Bonduelle" zaļie zirnīši ķirštomāti fetas siers

Pagatavošana

1

Kvinojas graudiņus pirms vārīšanas noskalo. Liek vidēji lielā katliņā un pārlej ar divām krūzēm ūdens. Pieber šķipsnu sāls un ļauj sākt burbuļot. Kvinoju vāra uz lēnas uguns 12–15 minūtes, līdz tā ir mīksta.

2

Ļauj 10 minūtes piebriest, pēc tam ieliek bļodiņā un atdzesē ledusskapī.

3

Bietes sagriež nelielos kubiņos. Nelielā bļodiņā sajauc balzamiko etiķi, citronu sulu, kā arī pievieno sāli un piparus garšai. Pēc tam mērcē iemaisa eļļu.

4

Lielā bļodā sajauc kvinoju ar bietēm, zaļajiem zirnīšiem, ķirštomātu pusītēm. Pāri lej pagatavoto mērci un viegli apmaisa.

Salātus pasniedz porciju šķīvjos, pārberot fetas siera gabaliņus tik daudz, cik katrs ēdājs vēlas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!