Foto: Shutterstock
Garda ziemas zupa, kas nedaudz atgādina zupu ar pelmeņiem. Ja ledusskapī būs noglabāts buljons, šo zupu izvārīsi pusstundas laikā.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
250 glielie makaroni250 gmaltā gaļa2 ķiploka daiviņas1 ĒKkapāti pētersīļi šķipsnamelnie pipari šķipsnasāls1 ola1 ĒKrīvmaize1.2 lbuljons1 ĒKsviests

Pagatavošana

1

Uzvāra katlā sālsūdeni un sagatavo bļodu ar ledus ūdeni. Karstajā sālsūdenī liek lielos makaronus un vāra 8 minūtes, līdz tie pusgatavi.

2

Tikmēr sajauc malto gaļu ar smalki sarīvētiem ķiplokiem, kapātiem zaļumiem, pipariem, sāli, olu un rīvmaizi.

3

Kad makaroni gandrīz gatavi, tos nokāš un uzreiz liek ledusūdenī. Dzesē, līdz var paņemt rokās. Makaronus sapilda ar malto gaļu.

4

Tikmēr katlā sakarsē buljonu, pagaršo un, ja nepieciešams, pievieno sāli un melnos piparus. Karstajā buljonā uzmanīgi ielaiž pildītos makaronus un vāra, līdz gaļa un makaroni gatavi – apmēram 5 minūtes. Pasniedz, buljonam pievienojot nedaudz sviesta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!