Foto: Privātais arhīvs

"Rukola sniegs svaigumu un zaļumu, bietes palīdzēs vēderam – uzlabos gremošanas sistēmu, brī siers piešķirs izcilu garšu salātiem, rieksti un olīveļļa – organismam nepieciešamās un labās taukskābes." Tā par savu gardo Džeimija Olivera veselīgo svētku recepšu konkursa pieteikumu raksta Karlīna.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
3 bietes2 saujasrukola50 gbrī siers8 lazdu rieksti2 ĒKolīveļļa1 TKbalzamiko mērce1 TKcitronu sula0.5 TKkaltēts baziliks sāls

Pagatavošana

1

Cep bietes – nomazgā bietes, uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepamo pannu kārtīgi nober ar rupjo sāli, tā, ka noklāta visa virsma vismaz divu centimetru biezumā. Liek virsū nenomizotas bietes, nedaudz apber tās ar sāli – cep 1,15-1,30 stundas, līdz tās ir mīkstas.

2

Pagatavo mērcīti – sajauc olīveļļu, balzamiko mērci, brūno cukuru, citrona sulu, kaltētu baziliku un kārtīgi samaisa.

3

Nomazgā un nosusina rukolas lapiņas, kārto tās uz šķīvja, pa virsu liek nomizotas un sagrieztas bietes (siltas tās ir vēl garšīgākas), pa virsu bietēm liek brī siera gabaliņus – pie siltām bietēm tie nedaudz kusīs, pārlej ar mērcīti, pārkaisa ar sasmalcinātiem lazdu riekstiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!