Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Laiks uzfrišināt ierasto brokastu jogurta bļodiņu ar ko īpašu! Pagatavo gardu melleņu kompotu, kas piedevām garšos un smaržos pēc gabaliņa saules, pateicoties apelsīnam un vaniļas ekstraktam. Servējot neaizmirsti pievienot pistācijas – tās ne tikai dos enerģiju dienas sākumam, bet patīkami kontrastēs ar jogurtu un saldajām ogām.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gmellenes1 ĒKcukurs apelsīna sula un sarīvēta miziņa1 TKvaniļas ekstrakts500 ggrieķu jogurts50 gpistācijas

Pagatavošana

1

Mellenes saber uz pannas, pārber tām cukuru, pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, pielej svaigi spiestu apelsīna sulu un vaniļas ekstraktu. Visu apmaisa un karsē pannā uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis.

2

Pēc tam silto kompotu jeb mērci gatavo aptuveni divas minūtes, līdz saldais šķidrums ieguvis sīrupa konsistenci. Kompotam ļauj atdzist.

3

Bļodiņās ieliek grieķu jogurtu, pa virsu ar karoti uzklāj melleņu mērci un visu apbārsta ar sasmalcinātām pistācijām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!