30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
150 gmellenes1 ĒKcukurs apelsīna sula un sarīvēta miziņa1 TKvaniļas ekstrakts500 ggrieķu jogurts50 gpistācijas
Pagatavošana
1
Mellenes saber uz pannas, pārber tām cukuru, pievieno sarīvētu apelsīna miziņu, pielej svaigi spiestu apelsīna sulu un vaniļas ekstraktu. Visu apmaisa un karsē pannā uz lēnas uguns, līdz cukurs izkusis.
2
Pēc tam silto kompotu jeb mērci gatavo aptuveni divas minūtes, līdz saldais šķidrums ieguvis sīrupa konsistenci. Kompotam ļauj atdzist.
3
Bļodiņās ieliek grieķu jogurtu, pa virsu ar karoti uzklāj melleņu mērci un visu apbārsta ar sasmalcinātām pistācijām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit