Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgs un vienkāršs pusdienu vai vakariņu sautējums. Sautētie tomāti veidos biezu mērci, bet olīvas un kaperi piešķirs maltītei nedaudz asumiņa.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 vistas krūtiņas2 buljona kubiņi (saberzti)1 lverdošs ūdens2 TKolīveļļa1 sarkanais sīpols2 burkāni2 ķiploka daiviņas2 ĒKtomātu biezenis/pasta1 kgplūmju tomāti20 gbazilika lapiņas1 ĒKkaperi2 ĒKsakapātas olīvas

Sagatavošana

1

Vistas krūtiņas ieliek katlā, pievieno buljona kubiņus un pārlej ar verdošu ūdeni. Gaļu vāra 25 minūtes.

2

Tikmēr lielā pannā vai vidēja izmēra katlā uzkarsē eļļu un apbrūnina tajā sasmalcinātu sīpolu un burkānu gabaliņus. Tas prasīs aptuveni 10 minūtes. Pēc tam pievieno smalki sagrieztas ķiploku daiviņas un tomātu biezeni. Dārzeņus apmaisa un gatavo vēl 2 minūtes.

3

Tomātus ieliek virtuves kombainā un sasmalcina. Pēc tam tomātus pievieno pannai ar dārzeņiem. Tomātus sutina vēl 20 minūtes, līdz izveidojusies bieza mērce.

4

Gatavās vistas krūtiņas saplucina gabaliņos un pievieno tomātu sautējumam. Sautējumu garnē ar sasmalcinātu baziliku, kaperiem un olīvām. Pasniedz, kamēr vēl silts.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!