Foto: Shutterstock
Gardas vistas karbonādes ar interesantu buljona un citronu mērci, kurai pievienoti kaperi. Karbonādes pasniedz ar svaigiem salātiem vai kādu citu piedevu.
30Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 olas80 gmilti pēc garšassāls4 vistas filejas2 TKolīveļļa2 ĒKsviests MĒRCEI:1 TKsasmalcināts ķiploks120 mlvistas buljons60 mlbaltvīns0.5 citrons2 ĒKkaperi1 TKpētersīļi2 ĒKmilti

Pagatavošana

1

Šķīvī sakuļ olas, citā šķīvī saber miltus un samaisa ar sāli.

2

Vistas filejas ar gaļas āmuriņu izklapē. Tad filejas gabaliņus apvārta miltos, bet pēc tam sakultajā olā. Kad tas izdarīts, vistas filejas gabaliņus vēlreiz apviļā miltos.

3

Pannā uzkarsē olīveļļu un pusi no nepieciešamā sviesta. Apcep vistas filejas karbonādes no vienas puses aptuveni 5 minūtes. Pēc tam apgriež un cep vēl 3-5 minūtes. Gatavās karbonādes ievieto traukā un parūpējas, lai tās būtu siltas līdz pasniegšanai.

4

Tikmēr gatavo mērci tajā pašā pannā – apcep ķiploku aptuveni minūti.

5

Nelielā bļodā sajauc vistas buljonu, baltvīnu, puscitrona sulu un miltus. Samaisa, lai masa būtu vienmērīga.

6

Tad buljona mikstūru ielej pannā un karsē, regulāri maisot, 1-2 minūtes.

7

Pēc tam mērcei pievieno sakapātus kaperus un atlikušo sviestu. Mērci karsē vēl 5 minūtes, līdz tā ir bieza un caurspīdīga.

Pasniedz vistas karbonādes ar siltu mērci un garnē ar sakapātiem pētersīļiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!