Foto: Shutterstock
Auksta un salda zupa no mellenēm – kas gan var būt labāks! Mellenes pirms tam novāra apelsīnu sulā, bet pēc tam, krēmīgākai garšai, papildina ar saldo krējumu.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gmellenes250 mlapelsīnu sula8 ĒKcukurs0.5 citrona sula500 mlsaldais krējums šķipsnasāls piparmētras dekorēšanai šķipsnakanēlis un/vai muskatrieksts

Pagatavošana

1

Katliņā saber mellenes, pārlej ar apelsīnu sulu, pievieno cukuru, sāli un kanēli vai muskatriekstu (ja izmanto). Uz lēnas uguns karsē ogas, līdz šķidrums sāk burbuļot. Katliņu noņem no plīts un zupas sastāvdaļas nedaudz atdzesē.

2

Blendera krūzē pārlej mellenes ar visu apelsīnu sulu. Pievieno svaigi spiestu citrona sulu un visu sablendē vienmērīgā masā.

3

Pēc tam melleņu zupas masu ieliek ledusskapī, lai atdziest.

4

Kad zupas sastāvdaļas atdzisušas, iemaisa melleņu masā saldo krējumu.

5

Saldo zupu salej bļodiņās un garnē ar piparmētru lapiņām, kādu melleni un saldo krējumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!