Foto: Shutterstock
Vai esi kādreiz baudījis marinētas ķiploku daiviņas? Garšo izcili arī tāpat vien, ķeksētas pa vienai no burciņām, bet būs labs kompanjons arī salātiem, noderēs gaļas marinēšanai, sautējumiem un citiem ēdieniem, tāpēc, ja prāto, kur likt lietā daudzās ķiploku galviņas, šī recepte neliks vilties.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

200 gķiploku daiviņu150 mlūdens1 gab.lauru lapa3 gab.smaržīgie pipari pēc garšassvaigs rozmarīns pēc garšassāls pēc garšascukurs1 ĒKetiķis (9%)

Pagatavošana

1

Nelielā katliņā lej ūdeni, pievieno lauru lapu, piparus, dažus rozmarīna zariņus, sāli, cukuru un ļauj visam uzvārīties.

2

Kad ūdens uzvārījies, pievieno nomazgātas, attīrītas ķiploku daiviņas un vāra tieši desmit minūtes. Laiku ieteicams ievērot, jo tieši šādā periodā vāroties, ķiploki saglabās patīkamo kraukšķīgumu.

3

Nogriez uguni, pielej etiķi, samaisi un pildi visu burciņās. Pievieno arī dažus rozmarīna zariņus burciņai, lai noformējums ir glītāks.

Aizvākotā veidā marinētos ķiplokus var glabāt pagrabā vai citā vēsā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!