Foto: Shutterstock
Ja baravikas ir daudz un klasiskā sēņu zupa šķiet vienmuļa, krēmzupa neliks vilties. Ar izteiktu sēņu garšu, krēmīga, tumīga un gana sātīga, lai kalpotu kā pamatēdiens.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
800 gbaravikas2 ĒKolīveļļa1 gab.liels sīpols3 gab.kartupeļi3 gab.ķiploka daivas1.5 lūdens1 gab.buljona kubiņš400 mlsaldais krējums pēc garšassāls pēc garšaspipari

Sagatavošana

1

Nomizo un nomazgā kartupeļus. Sagriež mazos gabaliņos un noliek malā.

2

Sakarsē katliņu ar eļļu, un uz lēnas uguns apcep sīpolus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Īsi pirms beigām pievieno smalki sakapātus ķiplokus. Tad pievieno šķēlēs sagrieztas baravikas un visu kopā apcep. Tad var likt klāt kartupeļus, ūdeni un buljona kubiņu, kā arī garšvielas. Ļauj visam vārīties vismaz 25-30 minūtes, lai kartupeļi kļūst mīksti.

3

Beigās atliek vien visu sablendēt, pieliet saldo krējumu, atkal uzkarsēt līdz pirmajam burbulim un pievienot vēl garšvielas, ja prasās. Ja zupa šķiet par biezu, var pievienot ūdeni.

Dekorē ar apceptām sēnēm vai veselām, apceptām ķiploka daiviņām. Labi garšos, ja zupu papildināsi ar grauzdiņiem.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!