Foto: Shutterstock
Kazeņu ievārījums no pavisam nedaudzām sastāvdaļām. Gardums noderēs kā putrām un pankūkām, tā pildījumam tortēs.
3Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 kgkazenes1 citrona sula800 gcukurs

Pagatavošana

1

Ogas saber katlā un pārlej ar svaigi spiestu citrona sulu. Ogas pārlej arī ar pusglāzi ūdens.

2

Kazenes vāra uz lēnas uguns 3-5 minūtes, lai tās kļūtu mīkstas un izdalītos sula.

3

Pēc tam pārber ar cukuru, turpina vārīt un ik pa laikam ogas apmaisa. Kad cukurs izkusis, palielina plīts liesmu.

4

Ievārījumu vāra vēl apmēram 10 minūtes, līdz tas sāk sabiezēt. Pārbauda, vai ievārījums saželējis.

5

Gatavo ievārījumu sapilda sterilizētās burkās, aizvāko un atdzesē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!