Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Mīksti un ļoti citronīgi mafini ar magoņu sēkliņām. Garšos ļoti labi pie kafijas vai tējas tases.
45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
100 mlsaulespuķu eļļa2 olas225 mljogurts2 citronu sula un miziņa350 gmilti1 TKcepamais pulveris30 gmagoņu sēkliņas100 gpūdercukurs PILDĪJUMAM UN GLAZŪRAI:4 ĒKcitronu krēms1 citrona sula60 gpūdercukurs

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Lielā traukā sajauc eļļu, olas, jogurtu, citrona miziņu un sulu, lai iegūtu vienmērīgu masu.
Citā bļodā saber miltus, cepamo pulveri, magoņu sēkliņas un cukuru. Tad pakāpeniski sausajām sastāvdaļām pielej mitrās un visu maisa, līdz sajaucies.

3

Ar karoti mīklu liek mafinu papīra formiņās, kas ieliktas mafinu pannā. Formiņas pilda līdz 2/3 pilnas.

4

Tad liek cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz mafini zeltaini un iedurtais kociņš iznāk sauss.

5

Kad mafini nedaudz padzisuši, tiem izgrebj nelielu caurumiņu un piepilda ar citronu krēmu (to vari pagatavot pats pēc šīs receptes).

6

No pūdercukura un citronu sulas uzjauc saldu glazūru un ar to apslaka mafinus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!