10Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
1 glāzegriķi2 gab.gurķi2 gab.ķiploka daivas2 gab.olas1 gab.selerijas kāti0.5 lkefīrs1 TKcukurs pēc garšassāls2 ĒKbaltvīna etiķis pēc garšasdilles
Pagatavošana
1
Griķus un olas iepriekš novāra un atdzesē, Gurķus nomizo, sagriež kubiņos, Sakapā dilles un selerijas kātus.
2
Katrā bļodiņā ber 3-4 ēdamkarotes griķu, aptuveni tikpat daudz gurķu, 2 ēdamkarotes selerijas kātu, pievieno sāli pēc garšas, aptuveni 1/2 tējkaroti cukura, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploka daiviņu, ēdamkaroti baltvīna etiķa un visu samaisa.
3
Pievieno tik daudz kefīra, līdz sasniegta zupas vēlamā biezuma pakāpe un samaisa. Ja vēlas, lai zupa ir šķidrāka, var pievienot ūdeni vai gāzētu minerālūdeni.
4
Pirms pasniegšanas zupai pievieno daiviņās sagrieztas olas, pārkaisa ar dillēm.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit