Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Divas gardas mērces, kas piestāvēs ceptiem kartupeļiem un citām kraukšķīgām uzkodām – gvakamole, kas pagatavota no avokado un grieķu jogurta, un "tzatziki", kam pievienotas bietes.
50Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 ĒKolīveļļa3 ļoti lieli kartupeļi GVAKAMOLEI: avokado tomāts4 ĒKgrieķu jogurts ķiploka daiviņa0.5 laima sula0.5 sarkanais sīpols1 ĒKsakapāts koriandrs pēc garšassāls pēc garšaspipari TZATZIKI:100 gvārītas bietes175 ggrieķu jogurts2 ķiploka daiviņas1 ĒKsakapātas piparmētras

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C.

2

Kartupeļus nomazgā, noslauka un sagriež nelielās daiviņās. Izkārto uz cepešplāts un apslaksta ar olīveļļu. Cep 40 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni.

3

Gatavo gvakamoli: bļodā liek avokado mīkstumu un ar dakšiņu saspaida. Pievieno sakapātu tomātu, jogurtu, saspiestu ķiploka daiviņu, laima sulu, sakapātu sīpolu un koriandru. Visu samaisa un pēc garšas pievieno sāli un piparus.

4

Gatavo "tzatziki": bietes, jogurtu, ķiplokus un piparmētras ievieto virtuves kombainā un sasmalcina, līdz iegūta biezas mērces konsistence.

5

Mērces pasniedz bļodiņās un ēd kopā ar kartupeļu daiviņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!