mafini kēksiņi saldumi svētki
misc.foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Interesanti mafini no burkānu un sasmalcinātu ananasu mīklas. Smaržos pēc rudens un kanēļa. Recepte jo īpaši piemērota tiem, kas neēd olas.
45recipe.minutes
14recipe.ingredients
recipe.difficulty.medium

recipe.ingredients

recipe.portions: 12
230 gkonservēti ananasi225 gcukurs150 mlsaulespuķu eļļa150 mlpiens1 TKvaniļas ekstrakts225 gmilti1 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKkanēlis200 gburkāni (sarīvēti) GLAZŪRAI:150 gpūdercukurs3 TKūdens12 pekanriekstu pusītes

recipe.preparation

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C. Sagatavo mafinu pannu, kurā ieliktas 12 papīra mafinu formiņas.
Vēlākam rezervē 12 nelielus ananasa gabaliņus.

2

Pārējos ananasus ievieto virtuves kombainā un sasmalcina.

3

Bļodā sakuļ cukuru ar eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Tad šķidrumam piesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Mīklai pievieno arī sarīvētos burkānus un sasmalcinātos ananasus. Visu viegli samaisa.

4

Mīklu sapilda mafinu formiņās. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 20 minutes, līdz tie ir zeltaini, bet iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus atdzesē.

5

Gatavo glazūru: pūdercukuru sajauc ar 2–3 tējkarotēm ūdens, lai veidotos bieza pasta. Cukura glazūru ziež virsū katram mafinam. Dekorē ar ananasa gabaliņu un pekanrieksta pusīti.

Lai labi garšo!

article.follow_us.text.intro article.follow_us.text.ending