45recipe.minutes
14recipe.ingredients
recipe.difficulty.medium
recipe.ingredients
recipe.portions: 12
230 gkonservēti ananasi225 gcukurs150 mlsaulespuķu eļļa150 mlpiens1 TKvaniļas ekstrakts225 gmilti1 TKcepamais pulveris0.5 TKsoda1 TKkanēlis200 gburkāni (sarīvēti) GLAZŪRAI:150 gpūdercukurs3 TKūdens12 pekanriekstu pusītes
recipe.preparation
1
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190°C. Sagatavo mafinu pannu, kurā ieliktas 12 papīra mafinu formiņas.
Vēlākam rezervē 12 nelielus ananasa gabaliņus.
2
Pārējos ananasus ievieto virtuves kombainā un sasmalcina.
3
Bļodā sakuļ cukuru ar eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Tad šķidrumam piesijā miltus, cepamo pulveri, sodu un kanēli. Mīklai pievieno arī sarīvētos burkānus un sasmalcinātos ananasus. Visu viegli samaisa.
4
Mīklu sapilda mafinu formiņās. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 20 minutes, līdz tie ir zeltaini, bet iedurtais kociņš iznāk laukā sauss. Mafinus atdzesē.
5
Gatavo glazūru: pūdercukuru sajauc ar 2–3 tējkarotēm ūdens, lai veidotos bieza pasta. Cukura glazūru ziež virsū katram mafinam. Dekorē ar ananasa gabaliņu un pekanrieksta pusīti.
Lai labi garšo!
article.copyright.text article.copyright.call_to_action