25Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
4 āboli2 ĒKsviests1 ĒKcitronu sula2 ĒKbrūnais cukurs0.5 TKkanēlis šķipsnamuskatrieksts250 mlsaldais krējums1 ĒKcukurs
Pagatavošana
1
Ābolus nomazgā un sagriež nelielos gabaliņos.
2
Paralēli uzkarsē pannu uz vidēji mazas uguns un izkausē tajā sviestu. Tad pannā saber ābolu gabaliņus un apviļā sviestā. Pievieno citronu sulu un pārber ar brūno cukuru, muskatriekstu un kanēli. Visu kārtīgi apmaisa un uz ļoti nelielas uguns sutina apmēram 5-7 minūtes. Pēc tam pannu noņem no plīts un ļauj tiem mazliet atdzist.
3
Pa to laiku lielā bļodā ielej aukstu saldo krējumu un pievieno cukuru. Tad ar mikseri saputo gaisīgā putukrējumā.
4
Sagatavo deserta trauciņus. Pamatnē ieliec mazliet ābolus, tad virsū putukrējuma kārtu, tad vēl vienu ābolu kārtu un putukrējuma cepurīti noslēgumā. Un tā, līdz visi deserta trauciņi pilni.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit