Foto: Shutterstock
Ja tev garšo frikadeleļu zupa, bet negribas tērēt laiku, ķēpājoties ar frikadeļu gatavošanu, šī zupa būs īsts atklājums. Kausētais siers tai piešķir īpaši krēmīgu garšu un sātīgumu.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

250 gmaltā gaļa5 gab.kartupeļi, nelieli2 gab.sīpoli, nelieli1 gab.burkāni120 gselerijas sakne2 ĒKsviests1 gab.kausētais siers, paciņa saujapētersīļu zaļumi, pasniegšanai1.5 lbuljons pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Kartupeļus, burkānu un selerijas sakni nomizo, sagriež kubiņos. Sīpolus nomizo, sasmalcina. Pētersīļus sīki sakapā.

2

Katliņā izkausē sviestu. Liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minūtēm pievieno gaļu un, ik pa laikam apmaisot, cep 4-5 minūtes. Tad pievieno burkānus, selerijas sakni, turpina cept vēl pāris minūtes, ik pa laikam apmaisot katliņa saturu.

3

Pievieno kartupeļus, buljonu, sāli un piparus. Kad kartupeļi ir gatavi, iemaisa kausēto sieru un ļauj zupai uzmest burbuli.

Pasniedz ar kapātiem pētersīļiem un grauzdētu maizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!