Foto: Shutterstock
Kaut gan tradicionāli makaronus "po flotski" - daudzu kopš bērnības iemīļotu ēdienu gatavo, izmantojot gaļas konservus, mūsdienās, diemžēl kvalitatīvi konservi ir retums, tādēļ mēdzu tos aizstāt ar malto gaļu. Un arī šādi ir ļoti garšīgi!
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.makaroni, paciņa400 gmaltā gaļa2 gab.sīpoli3 gab.ķiploki, daiviņas1 gab.burkāni eļļa, cepšanai2 gab.lauru lapas pēc garšassāls pēc garšaspipari, malti3 ĒKtomātu pasta1 saujapētersīļi, zaļumi

Pagatavošana

1

Vāra makaronus (var izmantot jebkādu pieliekamā plauktos atrodamo pastu), sekojot norādēm uz iepakojuma.

2

Sīpolus un ķiplokus nomizo un smalki sakapā. Burkānu sarīvē. Pētersīļus sakapā.

3

Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus, pēc 2-3 minūtēm pievieno malto gaļu un, ik pa laikam apmaisot cep 5-7 minūtes, tad pievieno burkānu, ķiplokus, lauru lapu, sāli, piparus un turpina cept vēl 5 minūtes. Pievieno tomātu pastu, iemaisa un cep vēl pāris minūtes. Ja šķiet, ka masa ir pārāk sausa, pievieno kausiņu makaronu vārāmā ūdens un ļauj uzmest burbuli.

4

Nokāstus makaronus liek atpakaļ katliņā, pievieno pannas saturu, samaisa, liek bļodiņās un pasniedz, pārkaisot ar zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!